En pepparkaksbrownies med spritsad lingoncheesecake! Här har ni otroligt goda och juliga kakor! En botten på perfekt saftig och seg pepparkaksbrownie, där över en dekorativ lingoncheesecake!
(0)
Pepparkaksbrownie
Lingoncheesecake
Pepparkaksbrownie
1. Vispa samman rumsvarmt smör och socker. Till mjukt och kombinerat.
2. Tillsätt kryddorna och ägg och vispa samman med smöret.
3. Häll i kaffet samtidigt som du sikta ner mjöl, vaniljsocker, salt, kakao och bakpulver. Vända försiktigt samman allt till jämn smet.
4. Bröa en form ca 20x30cm. Häll över smeten och grädda i 150 grader i ca 30 min. Den ska inte komma ut torr men inte för dallrig utan det är en hårfin gräns. Låt svalna helt.
Lingoncheesecake
1. Ta fram lingonen och låt tina. Det går att snabbtina försiktigt i micro. Sila bort vätskan som kommer från lingonen.
2. Lägg lingonen i en bunke och rör samman med florsocker och vaniljsocker och rivet apelsinskal. Tillsätt därefter färskosten och vispa samman. Lingonen ska gå sönder.
3. I en annan bunke vispar du grädden till hårda toppar.
4. Vänd försiktigt ner lite färskostblandning i taget ner i grädden. När du ser att den börjar bli len men fortfarande kompakt och tjock i konsistensen är du klar. Det är inte säkert att du behöver all färskostblandning då den inte får bli för lös, då kommer den inte gå att spritsa. Vill du ha mer färg så kan du tillsätta lite rosa eller röd pastafärg. Ställ lingoncheesecaken i kylskåpet i ca 1h så att den får kallna.
5. När kakan är helt kall kan du skära den i rutor. Jag fick ut ca 20 st.
6. När cheesecaken kallnat så spritsar du i valfritt mönster över bitarna. Dekorera gärna med alt. lingon, lingonpulver, apelsincest eller annat.
Klar!