Kladdkaka med Cookie Dough

90 min
Lätt
5

Kladdkaka med Cookie Dough, två fantastiska världar som möts. Det blir inte bättre än såhär!

Kladdkaka med Cookie Dough

(0)

Ingredienser

Kladdkaka med Cookies

Kakdeg

Gör så här

Kakdeg
1. Vispa samman smör, socker, farin och vanilj krämigt.
2. Vispa ner ägget och äggulan.
3. Rör samman mjöl, bakpulver och salt i en separat skål.
4. Sikta ner i smörblandningen.
5. Hacka chokladen, spara 30 g till dekoration. Rör ner resterande choklad i smeten.
6. Ställ kakdegen i kylskåpet medan du gör kladdkakan.

Kladdkaka
1. Sätt ugnen på 150 grader, förbered en långpanna med bakplåtspapper ca 30×30 cm. Lägg ett bakplåtspapper i botten.

2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.

3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

4. Rör ner smöret och äggen med resten av ingredienserna. Vispa inte utan rör bara snabbt ihop till en jämn smet med träslev eller slickepott.

5. Häll kakan i formen. Därefter dutta ner olika stora klickar kakdeg i kladdkakan med jämna mellanrum och tryck ner dom lite i kladdkakssmeten. (Ställ tillbaka kakdegen som blev över i kylen)

6. Grädda kakan i 20 min. Klicka då en till vända med kakdeg över kladdkakan, då kakdegen sjunker ner lite därför går det bra att lägga fler lager med kakdeg över kladdkakan. Det går att fortsätta så tills du är nöjd med kakdegsmönstret ovanpå.

7. Fortsätt grädda kakan i ca 20-25 minuter tills kladdkaka är fast och inte dallrig i mitten. Tiden kan variera beroende på hur stor plåten du bakar i är.

8. När kakan är klar tar du ut det och medans den fortfarande är varm, strö över den hackade chokladen som du la åt sidan.

9. Låt kakan svalna helt och skär sedan upp i bitar. Servera den som den är eller med exempelvis en klick glass.

Du kanske också gillar...

Pepparkaksbrownie med lingoncheesecake

120 min
Medel
-
Pepparkaksbrownie med lingoncheesecake

Red Velvet Cupcakes

120 min
Medel
-
Red Velvet Cupcakes

Kladdkaksbomber

2 h
Svår
5
Kladdkaksbomber

Påsk-Rocky Road

60 min
Lätt
-
Påsk-Rocky Road
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved