Kladdkaka med chokladpannacotta

1.5 h
Medel
5

Fantastiskt saftig kladdkaka toppad med vispad vit chokladpannacotta med karamellkross ovanpå. Enkelt sätt att lyxa till kladdkakan!

Kladdkaka med chokladpannacotta

(0)

Ingredienser

Kladdkaka

Vit chokladpanacotta

Karamellkross

Gör så här

Vit chokladpannacotta
Börja med den vita chokladpannacottan. Gör den helst dagen innan, annars minst en timme innan så att den hinner stelna ordentligt innan du ska spritsa den över din kladdkaka.

1. Blötlägg gelatinbladen i en bunke rikligt med kallt vatten och hacka chokladen i små bitar.

2. Koka upp vispgrädde och strösocker i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan.

3. Krama ur gelatinbladen lägg i den varma vätskan.

4. Hacka chokladen i småbitar och lägg i en bunke. Häll den varma vätskan över chokladen och rör jämn tills chokladen smält samman.

5. Lägg plastfolie på ytan av pannacottan för att det inte ska bildas “skinn” på toppen. Låt sedan svalna i kylskåp i minst 1 timme.

Kladdkaka
1. Sätt ugnen på 150 grader, förbered en långpanna med bakplåtspapper ca 30×25 cm för en hög kladdkaka och ca 40×30 cm för en normal kladdkaka. Lägg ett bakplåtspapper i botten.

2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.

3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

4. Rör ner smöret och äggen med resten av ingredienserna. Vispa eller överarbeta inte smeten utan rör bara ihop till en jämn smet med träslev eller slickepott.

5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 35-45 minuter beroende på hur hög kladdkakan är. Kanterna ska vara ska vara fasta och mitten lite dallrig.

6. Låt kladdkakan svalna helt innan du serverar den. Gör den gärna dagen innan om du kan, annars efter ca 5 timmar i kyl har den satt sig och är då som godast!

Gör under tiden karamellkross.

Karamell
1. Häll socker i en tjockbottnad kastrull och värm på medelhög värme.

2. Rör om försiktigt då och då med en värmetålig slev tills allt socker har smält till en gyllenbrun vätska. Akta så att den inte bränns. Det tar lite tid men det kan gå snabbt att det bränns.

3. När allt socker är smält, ta grytan från värmen och lägg i lite smör i taget under kraftig omrörning. Sätt sedan tillbaka kastrullen. Rör tills allt smör smält samman.

4. Tillsätt saltet och häll ut karamellen på ett bakplåtspapper. Låt stelna och krossa sedan i plastpåse eller mortell.

Montering
1. Skär upp kladdkaka i rutor. När pannacotta stelnat vispa du upp pannacottan med karamellkross och lägger över den och i spritspåse.

2. Spritsa pannacottan på kladdkakan och dekorera med karamellkross!

Klar!

Du kanske också gillar...

Dammsugare i långpanna

45 min
Lätt
-
Dammsugare i långpanna

Kladdkaka med Cookie Dough

90 min
Lätt
5
Kladdkaka med Cookie Dough

Pepparkaksbrownie med lingoncheesecake

120 min
Medel
-
Pepparkaksbrownie med lingoncheesecake

Red Velvet Cupcakes

120 min
Medel
-
Red Velvet Cupcakes
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved