Påskägg, lemon curd och vit choklad

120 min
Svår
-

I samarbete med www.lyckasmedmat.se så har jag tagit fram det här receptet på chokladägg som kommer att passar utmärkt till påsk!

Påskägg, lemon curd och vit choklad

(0)

Ingredienser

Chokladägg
300 g mörk choklad

Fyllning
160 g vit chokladmoussemix

Gör så här

Gör egna chokladägg till påsk! Du tempererar choklad till skalen och fyller dessa sedan med en len chokladmousse på vit choklad och syrlig lemon curd. Mums!

Till det här receptet behöver du  Choklad formar  för att gjuta chokladäggen.

Chokladägg

1. Temperera den mörka chokladen, se HÄR hur du ska gå till väga.

2. När den mörka chokladen är rätt temperatur häller du över lite choklad i äggformarna, en efter en.

3. Vrid formarna så att chokladen förflyttas och täcker alla tomma ytor. Vänd sedan äggen upp och ner så att överflödig choklad rinner ut. Du kan ställa en skål eller bunke under så att du samlar upp chokladen.

4. När alla äggen är täckta med mörk choklad låter du dom stelna helt.

5. Smält under tiden den vita chokladen i mikro eller över vattenbad. (Den vita chokladen behövs inte tempereras då den chokladen inte kommer synas utåt).

6. När chokladen i äggformarna stelnat kan du börja pensla den vita chokladen så att den täcker den mörka chokladen. Du kan också bara göra samma process som du gjorde med den mörka chokladen, men jag använde mig av en vanlig pensel.

7. När du täck insidan av äggen med vit choklad låter du dom stelna igen.

8. Vispa under tiden den vita chokladmoussen.

9. Häll pulver och mjölk i en bunke, se instruktioner på förpackningen. Vispa tills den blir tjock.

10. Ta ut de färdiga äggen ur äggformarna. Tryck varsamt på plasten så att det blir lite luftfickor mellan chokladen och formarna. Vänd upp och ner och lossa chokladen.
När alla äggen är ute ur formarna, lägg då över moussen i äggen och stryk ytan slät med en palett. Chokladäggen är ömtåliga och du måste vara väldigt försiktig så att dom inte går sönder. Utsätt inte äggen för fukt eller att du är för varm om händerna – då kan fula märken eller fingeravtryck bildas på chokladen.

11. Lägg äggen på en bricka eller ett fat, ställ kallt så att moussen stelnar. Det tar ca 2 timmar. Man ska vara försiktig med att ställa choklad i kylskåp, men det måste göras för att moussen ska kunna stelna. Förvara därför inte chokladäggen i onödan i kylskåp. Enbart till moussen stelnat.

12. Under tiden gör du en lemon curd och kyl den så att det är helt kall. Se recept HÄR.

13. När moussen i äggen stelnat tar du ut äggen från kylskåpet.

14. Gröp ut ett litet hål i moussen eller tryck ner ett varmt matskedsmått så att ett hål bildas. Fyll hållet med lemon curden.

15. Dekorera äggen med godisägg eller strössel! Äggen kan serveras i äggkoppar eller på fat.

Du kanske också gillar...

Påsk-Rocky Road

60 min
Lätt
-
Påsk-Rocky Road

Mangocurd

60 min
Lätt
-
Mangocurd

Mangotårta

2 h
Medel
-
Mangotårta

Rabarbercurd

30 min
Lätt
-
Rabarbercurd
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved