Mangocurd

60 min
Lätt
-

En fantastisk curd med tydlig mangosmak som blir härligt tjock i konsistens och smakar ljuvligt!

Mangocurd

(0)

Ingredienser

Mangocurd

Gör så här

Mangocurd

1. Tina mangon och mixa den tillsammans med florsocker.
2. Lägg över i en kastrull tillsammans med strösocker och pressad citronsaft. Koka up och se till så att sockerkristallerna smälts.
3. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i kastrullen. Låt tjockna.
4. Ta kastrullen från värmen. Rör i äggulor och vaniljsocker, sätt tillbaka den och låt sjud under omrörning. Var försiktig så den inte kokar då kan äggen koagulera (vilket den gör mellan 65-70 grader).
5. Ta kastrullen från värmen igen, skär upp smöret i mindre bitar och rör ner i mangoblandningen. Låt svalna.
6. Häll över i väl rengjord burk och förvara i kylen.

Du kanske också gillar...

Påskägg, lemon curd och vit choklad

120 min
Svår
-
Påskägg, lemon curd och vit choklad

Somriga strasskakor

1 h
Lätt
5
Somriga strasskakor

Havrebollar med citron och vallmo

30 min
Lätt
5
Havrebollar med citron och vallmo

Smulpaj med mango och basilika

30 min
Lätt
5
Smulpaj med mango och basilika
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved