Mangotårta

2 h
Medel
-

En somrig och fräsch mangotårta! Kanske till midsommar? En högre tårta med två lager, fyllda med mangomousse och Mango curd som toppar tårtan! Med otroligt saftiga bottnar tillsammans med den lena mousse går den enkelt hem hos alla sällskap!

Mangotårta

(0)

Ingredienser

Tårtbotten

Mangofyllning 

Mangocurd

Smörkräm

Dekoration

Gör så här

Tårtbotten
1. Sätta ugnen på 175° grader och klä en springform är 18 cm med bakplåtspapper. Det går bra med en större springform också, jag använda 18 cm för att få en högre tårta.

2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt ca 5 minuter.

3. Blanda torra ingredienserna i en egen bunke sila och vänd ner i äggvispet. Rör försiktigt till en klumpfri smet.

4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.

5. Tag ut och låt svalna innan du börja skära i den.

Mangofyllning
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de är mjuka.

2. Mixa det avrunna mangobitarna till en pure tillsammans med florsocker.

3. Krama ur gelatinbladen och smält dom i en kastrull tillsammans med 0,5 dl av den mixade mangopurén. Rör om tills gelatinet smält samman.

4. Vispa grädden försiktigt, du får inte vispa för hårt.

5. Blanda samman färskosten, florsocker, vaniljsocker och hälften av mangopurén.

6. Häll mangopuré från kastrullen i tunn stråle i ostmassan under ständig omrörning. (Fortsätt spara mangopuré till mangocurden)

7. Vänd sist försiktigt ner grädden lite i taget.

8. Häll över mangoblandningen i en stor spritspåse och förslut och ställ i kylskåpet.

Mangocurd
1. Använd mangopurén som blev kvar från mango fyllningen det är ca 3 dl. Värm den tillsammans med socker och vaniljsocker. Koka upp. Ta kastrullen från plattan.

2. Ta tre äggulorna och vispa dom först lätt så att dom går sönder lite och vispa sedan hastigt ner dom med en tunn stråle i kastrullen.

3. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt sjuda.

4. Blanda ut maizena med lite vatten och rör ner i kastrullen. Fortsätt sjuda tills curden tjocknar. Det tar några minuter, men det får inte koka!

5. Ta nu kastrullen från plattan och rör den det rumsvarma smöret, skär gärna upp smöret i tärningar innan. Låt svalna.


Smörkräm
1. Ta gärna fram smöret så fort som möjligt när du startar baket så att det hinner bli riktigt mjukt.

2. Vispa smöret i låg hastighet i några minuter. Vispa med elvisp eller i en bakmaskin.

3. Häll sedan i florsockret lite i taget.

4. När allt florsocker är i kan du börja vispa i hög hastighet. ca 4-5 minuter..

5. Smörkämen är färdig när den blir len och färgen blir ljusare. Avsluta med vaniljsocker.

6. Lägg över i en spritspåse.

Motering
1. Skär ut tre Tårtbotten är från tårtbotten. Lägg den tjockaste botten på ett tårtfat eller ditt uppläggningsfat.

2. Spritsa först en tunn “kant” med smörkräm längst kanten på tårtbotten(detta för att fyllningen inte ska komma ut och olandas med smörkräm en när du sen spacklat runt om tårtan) innanför smörkrämskanten spritsa du mango fyllningen så att hela botten täcks lägg på nästa botten.

3. Spritsa återigen en kant med Smörkräm först, lägg sedan ett lager med mangocurd så att ytan täcks spritsa sedan ett lager med mango fyllning ovan på mangocurden. Sätt du sista botten.

4. Spackla nu hela tårtan med smörkrämen, kanterna och taket. Gör gärna ett varv först och ställ in i kylskåpet så att första lagret smörkräm stelnar lite och gör sedan ett till lager så att hela tårtan blir helt vit täckt av smörkräm.

5. Bred mangocurden över tårtans topp. Gör ett rinnande “mönster” över tårtans kant, jag använde en dressingflaska med liten öppning.

6. Dekorera därefter med jordgubbar, mango och grädde.

Klar att servera!

Du kanske också gillar...

Påskägg, lemon curd och vit choklad

120 min
Svår
-
Påskägg, lemon curd och vit choklad

Sommarbitar

60 min
Lätt
5
Sommarbitar

Smulpaj med mango och basilika

30 min
Lätt
5
Smulpaj med mango och basilika

Mangomousse-bakelser

2 h
Svår
5
Mangomousse-bakelser
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved