Superfräsch rabarbercurd som går att använda till sommarens alla efterrätter. Den är enkel att göra och skapar en sån otroligt härlig syra till dina bakverk! Fungerar även jättebra att ha på glass!
(0)
500g rabarber
1. Lägg hackade rabarber tillsammans med pressad citron i en kastrull och koka upp. Rabarberna blir tillslut mosiga och faller isär. Sila genom en finmaskig sil till en ny kastrull så att du inte får med köttet. Du kan spara köttet om du vill använda till något annat bakverk eller så.
2. Koka upp rabarbersaften med socker.
3. Rör ihop maizena med lite vätska och tillsätt under omrörning så de tjocknar.
4. Sänk värmen innan du tillsätter äggen(det får inte vara varmare än 65 grader när du lägg ner äggulorna). Vispa kraftigt ner äggulorna på medelvärme, höj aldrig värmen.
5. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret i kuber tillsammans med vaniljsocker.
6. Låt svalna och häll upp i burk
Klart!