Mördegsbakelser med Baileys-kräm

120 min
Medel
-

Små och söta bakelser gjorda på mördeg med en fullständigt magisk kräm gjord på Baileys. Dessa blev så otroligt krämiga och det känns nästan hopplöst att bara äta en! Inuti finns karamelliserad mjölk med lite flingsalt och ovanpå lite kolaströssel för att liva upp bakelserna.

Mördegsbakelser med Baileys-kräm

(0)

Ingredienser

Mördeg

Fyllning

Baileyskräm

Gör så här

Mördegsbotten
1. Nyp ihop smör, vetemjöl och florsocker till en deg.

2. Tillsätt vattnet och ägg och jobba ihop det snabbt.

3. Var noga med att inte knåda och överarbeta mördegen.

4. Plasta in degen och lägg den i kylen i ca 30 minuter innan du börjar jobba med den.

5. Tryck ut mördegen i formar. Jag använde en mini-muffinsform och gräddade dem i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter på 180 grader.

6. Låt mördegen svalnaa helt

7. Klicka en klick karmeliserad mjölk eller annan kolasås i mitten av mördegen och smula över lite flingsalt.

Baileyskräm
1. Hacka vita chokladen och lägg i en bunke.

2. Koka upp grädde, Baileys, kaffet och karamelliserad mjölk.

3. Häll den varma gräddblandningen över chokladen och rör snabbt tills all choklad smält.

4. Rör i det rumsvarma smöret och färskosten.

5. Häll över krämen i en spritspåse.

6. Spritsa på krämen ovanpå karamelliserade mjölken på mördegsbotten.

7. Garnera med lite kolaströssel eller annat.

Klart!

Du kanske också gillar...

Mandeltosca-rutor

120 h
Medel
-
Mandeltosca-rutor

Semmelkaka

90 min
Medel
-
Semmelkaka

Päronblommande paj

90 min
Medel
5
Päronblommande paj

Rabarber-Choux Craquelin

2 h
Svår
5
Rabarber-Choux Craquelin
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved