Mandeltosca-rutor

120 h
Medel
-

Saftiga rutor med mycket mandelsmak! Mördegsbotten, mandelfyllning och en seg tosca på flagad mandel!

Mandeltosca-rutor

(0)

Ingredienser

Mördeg

Mazarinfyllning

Mandeltosca

Gör så här

Mördeg:

Sätt ugnen på 180 grader.

1. Rör ihop alla ingredienserna till en deg.

2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, min form är ca 23×23 cm. Tryck degen upp mot kanterna.

3. Ställ formen i kylen i 30 min.

Mandelfyllning

1. Vispa ihop alla ingredienser förutom äggen. Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.

2. Bred ut fyllningen ovan mördegen. Det kan eventuellt bli lite fyllning över. Eftersom du vill ha tosca över fyllningen så får det inte bli för mycket fyllning så att toscan inte hamnar ovan kanterna.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min.

Tosca

1. Lägg alla ingredienser förutom mandelspån i en kastrull och koka upp.

2. Tillsätt mandeln och kardemumman och koka snabbt samman. Rör inte för mycket så att madelnspånen går sönder.

3. Klicka nu försiktigt ut toscan över den gräddade kakan.

4. Ställ in formen ytterligare några minuter tills toscan fått en fin gyllene färg.

5. Ta ut kakan och låt den kallna helt i formen innan du skär upp den.

6. Skär sedan kaka i jämna fina bitar och servera!

Du kanske också gillar...

Mazarin-semla

120 min
Medel
5
Mazarin-semla

Semmelkaka

90 min
Medel
-
Semmelkaka

Petit choux-semla

120 min
Medel
5
Petit choux-semla

Mandelkaka med blåbär och smul

90 min
Medel
5
Mandelkaka med blåbär och smul
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved