Hur perfekt är det inte att kunna koka sin egna karmelliserade mjölk? Detta blir som en kolasås som är väldigt populär som fyllning och används även ofta som ingrediens bakverk. Den är inte särskilt svår att göra och sköter sig själv på spisen men ger ett supergott resultat!
(0)
1. Häll upp mjölken i en stor tjockbottnad kastrull och koka upp.
2. När mjölken kokar tar du av kastrullen från plattan och tillsätter strösockret och bikarbonat. Sätt kastrullen på plattan och rör tills sockerkristallerna smält.
3. Sänk värmen på spisen till låg värme. Låt blandningen sjuda i 2-3 timmar rör under tiden om lite då och då.
4. Du kommer känna efter någon timme hur blandningen tjocknar och färgen blir mer karamell lik. När den tjocknat och du känner dig nöjd silar du den genom en finmaskig sil. Förvara i tät burk i kylsået. När den svalnat helt och tjocknat är den redo att användas.
Klart!