Semmelkaka

90 min
Medel
-

Jättehärlig semmelkaka som passar perfekt att servera som alternativ till semlor. Tartletter av mördeg med en mandelfyllning och grädde ovanpå. Mums!

Semmelkaka

(0)

Ingredienser

Mördegsskal

Mandelfyllning

Garnering

Gör så här

Tartletter
1. Rör ihop alla torra ingredienser ingredienser. Dela smeten i små kuber och arbeta in dom i mjölblandningen med hjälp av fingrarna eller matberedare. Blandningen ska bli smulig och klumpfri.

2. Tillsätt ägg och vatten och rör snabbt ihop till en smidig deg avsluta precis när allt gått ihop.

3. Platta ut degen ca 1 cm hög och plasta in degen i plastfolie. Lägg den i kylen i ca 30-60 min. Det går att lägga i frys också för snabbare mer kylningen.

4. Ta ut degen och kavla ut till ca 3 mm.

5. Klä pajformen och nagga med en gaffel.

6. Ställ tillbaka formen i kylskåpet.

Mandelfyllning
1. Smält smöret och låt svalna något.

2. Rör alla torra ingredienser i en bunke.

3. Hacka mandlar och torrosta i en stekpanna.

4. Rör ner nötterna i bunken och riv därefter ner mandelmassan.

5. Mixa bittermandeln till ett smul och tillsätt i bunken.

6. Rör ner det smälta smöret och äggen i bunken.

7. Rör försiktigt med slickepott till en jämn smeten.

8. Lägg över smeten i pajformen över mördegen.

9. Grädda kakan i 170 grader i ca 15-20 min. Eller tills mitten tagit ihop och inte dallrig.

10. Låt svalna och vispa medans grädde som du kan spritsa eller bara servera till kakan!

Du kanske också gillar...

Mandeltosca-rutor

120 h
Medel
-
Mandeltosca-rutor

Mazarin-semla

120 min
Medel
5
Mazarin-semla

Petit choux-semla

120 min
Medel
5
Petit choux-semla

Mandelkaka med blåbär och smul

90 min
Medel
5
Mandelkaka med blåbär och smul
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved