Rabarbergrottor

60 min
Lätt
5

Små läckra rabarbergrottor som är perfekta att ta med på picknick! Du vänder snabbt och enkelt ihop dessa mumsbitar till sommarens alla äventyr.

(0)

Ingredienser

Mördeg

Vaniljkokota rabarber

Gör så här

Rabarbersylt

1. Hacka rabarberna.

2. Rör samman rabarberna och övriga ingredienser i en kastrull.

3. Koka tills rabarberna mjuknat och den tjocknar.

4. Låt svalna.

Mördeg

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Rör ihop alla ingredienser förutom smöret. Använd gärna en matberedare.

2. Tillsätt smöret och rör snabbt ihop till en smidig deg.

3. Rulla små bollar av degen och lägg dem i en minimuffinsplåt eller i minimuffinsformar, mina vägde mellan 25-30 g. Gör en grop i mitten.

4. Klicka lite sylt i gropen.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.

Låt svalna.

Spara
Dela
Skriv ut

Du kanske också gillar...

Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2022 Amelia Bakar. All rights reserved