Smulpaj i glasburk, med smak av mango och basilika. Perfekt att servera som dessert en varm sommardag! Toppa smulpajen med vaniljglass eller vaniljsås - mums! Detta recept har jag gjort tillsammans med lyckasmedmat.se. Gå gärna in och kika på alla deras fantastiska produkter för bak och matlagning!
(0)
Smuldeg
Mangofyllning
Koka upp socker och vatten till mangofyllningen.
Mixa sockerlagen och citronsaft med basilika.
Häll basilikanlagen över mangon och låt stå. Gör medan smuldegen.
Blanda smör, socker och mjöl till en grynig massa.
Sila av mangon (spara vätskan).
Strö ut mangon längst ner i formen och rör samman med potatismjöl.
Strö över smuldegen på mangon.
Grädda pajen i 225 grader i ca 20 minuter, eller tills den fått fin gyllenbrun färg.
Dekorera med några basilikablad och servera pajen med en god vaniljsås eller vaniljglass och gärna med basilikalagen som blev kvar.
Ett roligt och lyxigt sätt att servera pajen är i små glasburkar, glas eller engångsbägare!