Mandelkaka med blåbär och smul

90 min
Medel
5

Saftiga rutor med mandelmassa och blåbär som toppas med smuldeg! Supergoda rutor som du enkelt bakar ut i långpanna! En fantastisk smakkombination och dom bara smälter i munnen! Passar perfekt till kaffet och att bjuda på!

Mandelkaka med blåbär och smul

(0)

Ingredienser

Mandelkaka

Gör så här

Smuldeg
1. Blanda alla torra ingredienser.
2. I matberedare eller för hand fördela smöret så att du får en smulig deg.
3. Ställ åtsidan och gör medan mandelkakan.

Mandelkaka
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
3. Riv ner mandelmassa i bunken och tillsätt bittermandelolja(går att utesluta alt. reglera mängden utifrån eget tycke).
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner lite i taget i smeten växelvis med mjölken.
5. Blanda blåbär med potatismjöl och rör försiktigt ner i smeten utan att “skada” blåbären.
6. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×35 cm. Varva blåbär och smuldegen över långpannan så att de täcker hela kakans topp.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 min.
8. Låt svalna och skär sedan upp i rutor.

Du kanske också gillar...

Mandeltosca-rutor

120 h
Medel
-
Mandeltosca-rutor

Blåbärsmazarin

120 min
Medel
5
Blåbärsmazarin

Mazarin-semla

120 min
Medel
5
Mazarin-semla

Dammsugare i långpanna

45 min
Lätt
-
Dammsugare i långpanna
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved