Blåbärsmazarin

120 min
Medel
5

Här har vi vanliga mazariner med mördeg, mandelfyllning och glasyr! Blåbär är inblandade i mandelfyllningen och är vätskan till glasyren vilket ger den en supergod smak och en trevlig färg!

Blåbärsmazarin

(0)

Ingredienser

Till ca 20 stycken

Blåbärsmassa

Blåbärsglasyr

Gör så här

Mördeg
1. Rör ihop alla ingredienser förutom ägg och vatten. Det ska bli en sandig massa.

2. Rör ihop ägg och vatten i en liten skål och tillsätt lite i taget tills du har en en smidig deg avsluta precis när allt gått ihop.

3. Platta ut degen och plasta in och kyl i ca 60 min.

Gör under tiden fyllningen.

Blåbärsmassa
1. I en matberedare mixa mandelmassan fint, tillsätt därefter smör och florsocker.

2. Vänd blåbär med potatismjöl och rör ner i massan.

3. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt eventuellt en droppe bittermandelolja för mer mandelsmak.

Montering
1. Kavla ut mördegen ca 3 mm och klä mazarinformarna.

2. Fyll de klädda mazarinformarna med blåbärsmassan, ca 2/3 av formen.

3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i ca 15-20 min. När mazarinerna fått färg ta ut och låt svalna helt.

Glasyr
1. Mät upp florsocker i en bunke.

2. Tina blåbär och mosa och sikta blåbärna över florsockret. Så att du bara får ut vätskan från blåbärna.

3. Rör ihop till en glasyr. Du reglerar konsistens på glasyren genom att tillsätta lite vattnet i taget om du vill ha den lösare, alt. tillsätt lite mer florsocker om glasyren känns för lös.

4. Spritsa eller med sked täck toppen av mazarinerna med glasyren. Låt stelna.

5. Redo att serveras!

Du kanske också gillar...

Mazarin-semla

120 min
Medel
5
Mazarin-semla

Mandelkaka med blåbär och smul

90 min
Medel
5
Mandelkaka med blåbär och smul
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved