Mazarin-semla

120 min
Medel
5

Nu börjar perioden då man ser semlor överallt! Tänkte bidra till det! Här är en semmelsmakande mazarin! Mördegsbotten med kardemumma och mandelfyllning, spritsad topp med grädde! Otroligt gott och påminner verkligen om semlor i smaken! Testa!!

Mazarin-semla

(0)

Ingredienser

Till ca 20 stycken

Mördeg

Mazarinfyllning

Garnering

Gör så här

Mördeg

Sätt ugnen på 175 grader.

1. Rör ihop alla ingredienserna till en deg. Ställ degen i kylen i 30 min.

2. Skär sedan upp och rulla degen till små bollar, tryck sedan ut degen i aluminium formar. Tryck degen upp mot kanterna och tryck ut grop i mitten.

3. Grädda mördegen i 10 minuter.

Mandelfyllning

1. Vispa ihop alla ingredienser förutom äggen. Tillsätt tillsist äggen och bittermandel och fortsätt vispa till en slät massa.

2. Klicka försiktigt fyllningen i mördegens mitt

3. Grädda formarna längst ner i ugnen i ca 10 minuter till, eller tills fyllningen tagit ihop.

4. Ta ut och låt svalna helt i formarna.

5. Vispa medan grädde tillsammans med vaniljsocker. Vispa försiktigt till mjuka toppar.

6. För försiktigt över grädden i en spritspåse och sprits fint över mazarinera, alt. lägger över grädden med en sked.

7. Garnera med florsocker och kardemumma över grädden.

8. Servera och njut!

Du kanske också gillar...

Mandeltosca-rutor

120 h
Medel
-
Mandeltosca-rutor

Blåbärsmazarin

120 min
Medel
5
Blåbärsmazarin

Semmelkaka

90 min
Medel
-
Semmelkaka

Petit choux-semla

120 min
Medel
5
Petit choux-semla
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved