Karamelliserade popcorn

45 min
Lätt
-

Karamelliserade popcorn är det ultimata lördagssnackset! Salt, crunch, sött, allt på samma gång! Det här är något jag själv tycker är otroligt gott. Jag älskar popcorn och älskar karamell och tillsammans blir det ännu godare! Sen har jag även fått för mig att det är godare och roligare med något crunch i. Så tillsätter du salta pinnar som jag tog den här gången får du även ett härligt saltigt crunch. Skulle du ha brezel hemma så är dom nästan roligare, då får du en liten twist och ett lite annorlunda utseende. Sen går det såklart att utesluta pinnarna om du hellre vill ha klassiska karmeliserade popcorn.

Karamelliserade popcorn

(0)

Ingredienser

1 dl opoppade popcorn

Gör så här

1. Poppa Popcornen i en tjockbottnad kastrull med matolja som täcker stora delar av kastrullens botten.
2. När Popcornen är klara ta åt sidan och salta popcornen.
3. Börja nu med karmeliseringen. Värm socker i även här en tjockbottnad kastrull eller stekpanna på medelvärme.
4. När allt socker smält och blivit till en gyllenbrun kola sänker du värmen och tillsätter smöret. Rör tills allt är blandat samman.
5. Håll karmeliseringen fortsatt varm och häll ner popcornen och bryt ner saltapinnar. Rör samman allt så att Popcornen blir täckt av karamell och ta kastrullen från plattan.
6. Lägg ut ett bakplåtspapper på en bricka och häll karamellpopcornen på pappret och sära lite på dom. Du behöver inte dela dom en och en men försök undvik att det bildas en enda klump.
7. Låt stelna, sedan är dom redo att ätas!

Du kanske också gillar...

Karamelliserad mjölk

3 h
Medel
-
Karamelliserad mjölk
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved