Trillingnötsbiskvi

120 min
Svår
5

Små supergoda biskvier som efterliknar trillingnötchoklad. Bisviker med en seg botten, len marängsmörkröm och massa hasselnötssmak!

(0)

Ingredienser

Bottnar

Hasselnötssmörkräm

Garnering

Gör så här

Bottnar

Sätt ugnen på 180 grader.

1. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Rör ner sockret.

2. Blanda i äggvita lite i taget, rör till en jämn klumpfri smet. Häll därefter över i en spritspåse.

3. Spritsa ut små cirklar på ett bakplåtsklädd plåt. Spritsa bottnarna i ca 2-3 cm. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Dom ska få lite lite färg men får inte gå för länge i ugnen, då tappar dom sen seghet och blir istället knapriga.

Låt svalna helt, börja medans med smörkrämen.

Hasselnötssmörkräm

1. Över ett vattenbad värm upp äggvita och socker till ca 55-60, rör hela tiden. Ta sedan bort från värmen.

2. Vispa därefter upp äggvispet med elvisp. Vispa tills en maräng bildas och den ska återgå till rumstemperatur.

3. Tillsätt därefter smöret i små mängder, lite i taget under tiden du fortsätter vispa. Vispa tills marängen övergår till en slät och luftig smörkräm. Detta tar ca 10-15 minuter.

4. Rosta hasselnötterna på 225 grader i ca 10 minuter. Lägg över nötterna i en ren kökshandduk och gnugga av överflödigt skal och låt svalna helt.

5. Mixa nötterna i en matberedare eller i en stark blender. Mixa tills fettet från nötterna börjar sippra ut. Du ska göra ett hasselnötssmör av nötterna. Mixa därför så länge tills det börjar bli vätska och nötterna klumpar ihop sig och blir tillslut till en kornigt “smör”. Får du inte fram den här processen kan du hjälpa till med att tillsätta lite lite matolja tills du ser att något händer. Tillsätt tillsist en nypa flingsalt. (hasselnötssmör går att köpa färdigt men är betydligt dyrare)

6. Tillsätt lite hasselnötssmör i tagen i smörkrämen. Tills allt blandats jämt ihop.

7. Smält chokladen försiktigt i micro eller över ett vattenbad. Låt svalna men inte stelna. Blanda ner chokladen försiktigt i smörkrämen.

5. Lägg över smörkrämen till en spritspåse.

6. Spritsa krämen på bottnarna och stryk den jämn med en palett.

Montering

1. Rosta hasselnötterna på 225 grader i ca 10 minuter. Lägg över nötterna i en ren kökshandduk och gnugga av överflödigt skal.

2. Smält nougaten över vattenbad eller försiktigt i mikron.

3. Häll ner hasselnötterna i nougaten, rör om och lyft sedan upp nötterna 3 och 3 och lägg på ett bakplåtspapper och låt stelna så att dom bildar en “trillingnöt”. Du kan ställa dom kallt för att få dom att stelna snabbare.

4. När trillinötterna stelnat. Lägger du över en och en av “trillingnötterna” ovanpå smörkrämen på biskvierna.

5. Smält mjölkchokladen, temperera den gärna för att få en fin finish. Doppa därefter biskvierna försiktigt i chokladen och ställ dom sedan gärna på ett galler så att överflödig choklad kan droppa av. Låt stelna helt innan du flyttar dom.

6. Färdiga att servera. Förvara i kylskåp.

Spara
Dela
Skriv ut

Du kanske också gillar...

Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2022 Amelia Bakar. All rights reserved