Smulpajsrutor

120 h
Medel
-

Fantastiska rutor med smulor i fokus! Alla gillar väl smulpaj och kanske är det ännu godare i rutor? Här har ni nu det bästa recept på smulpaj tillsammans med en söt halloncheesecake-fyllning!

Smulpajsrutor

(0)

Ingredienser

Smuldeg

Cheesecakefyllning

Gör så här

Smuldeg

Sätt ugnen på 150 grader.

1. Ta fram smöret i tid och skär upp i kuber.

2. Blanda alla torra i ingredienser i en bunke, vispa gärna med elvisp då söndras havregrynen lite i mindre bitar.

3. Tillsätt sedan smöret och arbeta in det i mjölblandningen.

4. Lägg bakplåtspapper i en ca 30×40 cm form.

5. Tryck degen längst hela botten i ett jämnt och relativt tunt lager ca 5 mm.

6. Förgrädda botten i 10 minuter, ta ut och låt svalna.

7. Den överblivna smuldegen kommer du att behöva till toppen av kakan. Spara Smuldeg i kylskåpet så att den är kall tills du behöver den igen.

Börja med cheesecake fyllningen.

Hallonfyllning

1. Vispa ihop färskost och strösocker.

2. Tillsätt vanilj, citronskal och vetemjöl. Vispa i några minuter och tillsätt sedan crème fraiche.

3. Vispa sedan ner ett ägg i taget.

4. Till sist har du i hallon. Vänd försiktigt ner dem i smeten bara precis tills de fördelats jämnt.

5. Häll fyllningen i formen och låt kakan gräddas i ca 40 minuter I 150 grader.

6. Ta den överblivna smuldegen från kylskåpet och smula den över cheesecaken.

7. Höj värmen till 200 grader och grädda kakan i ytterligare ca 15-20minuter eller till smulorna fått en fin gyllene färg.

Låt cheesecaken svalna helt innan du skär upp den i bitar och servera den!

Du kanske också gillar...

Hallondammsugare-rulltårta

2 h
Svår
-
Hallondammsugare-rulltårta

Semmelkaka

90 min
Medel
-
Semmelkaka

Hallon- Lakritsremmar

2 h
Medel
-
Hallon- Lakritsremmar

Päronblommande paj

90 min
Medel
5
Päronblommande paj
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved