Silviarutor med mangoglasyr

90 min
Lätt
-

Alltid kul med bakning i långpanna, enkelt och smidigt! Denna goda, luftiga, saftiga silviakaka har fått ett täcke av en söt syrlig mango-glasyr. Mangon ger rutorna en otrolig smakhöjning, och gör dom nog en aning godare än den klassiska silviakakan!?

Silviarutor med mangoglasyr

(0)

Ingredienser

Kaka ca 40 rutor

Mangoglasyr

Gör så här

Kaka

1. Vispa ägg och socker fluffigt.

2. Sikta mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker i bunken och tillsist samtidigt det kokande vattnet.

3. Häll smeten i en klädd långpanna. Grädd kakan i mitten av i ugnen i 175 grader, cirka 20-25 minuter eller tills kakan är torr i mitten. En provsticka ska komma ut torr.

Mangoglasyr

1. Smält smöret tillsammans med socker och vaniljsocker i en kastrull.

2. Mixa mangon tillsammans med florsocker och saften från en citron.

3. Ta kastrullen från värmen och rör i resten av ingredienserna förutom kokosen. Vispa kraftigt. (Vill du ha med citrussmak riv då gärna ner citronskalet i smeten)

4. Låt svalna något, men inte stelna. Bred glasyren på kakan och strö ett jämnt lager med kokos över kakan.

5. Färdig att servera!

Du kanske också gillar...

Pepparkaksbrownie med lingoncheesecake

120 min
Medel
-
Pepparkaksbrownie med lingoncheesecake

Mandelkaka med blåbär och smul

90 min
Medel
5
Mandelkaka med blåbär och smul

Somriga strasskakor

1 h
Lätt
5
Somriga strasskakor

Havrebollar med citron och vallmo

30 min
Lätt
5
Havrebollar med citron och vallmo
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved