Alltid kul med bakning i långpanna, enkelt och smidigt! Denna goda, luftiga, saftiga silviakaka har fått ett täcke av en söt syrlig mango-glasyr. Mangon ger rutorna en otrolig smakhöjning, och gör dom nog en aning godare än den klassiska silviakakan!?
(0)
Kaka – ca 40 rutor
Mangoglasyr
Kaka
1. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Sikta mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker i bunken och tillsist samtidigt det kokande vattnet.
3. Häll smeten i en klädd långpanna. Grädd kakan i mitten av i ugnen i 175 grader, cirka 20-25 minuter eller tills kakan är torr i mitten. En provsticka ska komma ut torr.
Mangoglasyr
1. Smält smöret tillsammans med socker och vaniljsocker i en kastrull.
2. Mixa mangon tillsammans med florsocker och saften från en citron.
3. Ta kastrullen från värmen och rör i resten av ingredienserna förutom kokosen. Vispa kraftigt. (Vill du ha med citrussmak riv då gärna ner citronskalet i smeten)
4. Låt svalna något, men inte stelna. Bred glasyren på kakan och strö ett jämnt lager med kokos över kakan.
5. Färdig att servera!