Enkelt och fantastiskt gott jul- som året runt godis! Rocky Road är ett godis som alltid uppskattas! Går snabbt att slänga ihop och enkelt att förvara och ta fram och bjuda på.
(0)
Rocky Road
Rocky Road
1. Smält chokladen på låg värme över ett vattenbad.
2. Medan chokladen smälter förbereder du en bunke med alla övriga ingredienser. Dela eller hacka de som du vill ha i mindre bitar t.ex. yoghurt jordgubbarna och fudgen kan vara bra att göra mindre bitar av. Annars är det valfritt hur du vill ha det.
3. Blanda runt godis och nötblandningen och tillsätt eller byt ev. ut något om du så vill. Rocky roads går att variera i oändligheter, så ta saker du tycker om och tror passa dig eller dina gäster.
4. När du är nöjd med blandningen häller du du ner den smälta chokladen och rör runt tills allt är täckt med choklad.
5. Häll ut blandningen på ett bakplåtspapper, så att den blir cirka 2 cm tjock, på försök forma chokladen i en fyrkant. Om du vill dekorera chokladen lite ovanpå, så gör det nu innan det stelnar. Strö över lite frystorkade hallon, lakrits, geléhallon eller annat som du tycker är fint.
6. När chokladen stelnat helt, skär du upp i bitar.
7. Förvara torrt i en tät burk! Njut!