Pina Colada-bakelser

120 min
Medel
-

Pina Colada fast i bakelsevariant! En lite annorlunda och spännande bakelse som flörtar med den goda drinken gjord på kokos och ananas. En botten gjord på ljus kladdkaka och rom. Ett lager av luftig kokosmousse och en ananas-spegel gör att detta bakverk fullkomligt smälter i munnen. Rekommenderas!

Pina Colada-bakelser

(0)

Ingredienser

Rom och vaniljkladdkaka

Kokosmousse

Ananas-spegel

Gör så här

Vaniljkladdkaka

1. Smält smöret i en stor kastrull och låt svalna.

2. Tillsätt därefter ägg, rom och socker i smöret och blanda ordentligt.

3. Sikta ner resterande ingredienser.

4. Häll smeten i cirkelformade silikonformar. Finns HÄR. Går lika bra i springform, ca 20 cm i diametern.

5. Grädda kakan i mitt av ugnen ugnen i ca 10-13 minuter, eller tills kanterna börjar stelna, men den fortfarande dallrar lite i mitten. Gräddar du i en springform kommer du behöva grädda kakan några minuter extra.

6. Ta ut och låt svalna helt i formen.

Kokosmousse

1. I en matberedare eller blender mixa florsocker, vaniljsocker och kokos tills att kokosen blivit sönder mixade.

2. Smält chokladen över ett vatten bad.

3. Därefter vispa kokos-blandningen med färskosten och rör ner den vita chokladen.

3. Vispa grädden till hårda toppar(var försiktig så att du inte vispar för mycket)

4. Vänd kokosröran i grädden rör tills den är helt blanda.

5. Med en sked, för kokos-moussen över kladdkakabotten som du låter vara kvar i silikonformen.

Ställ silikonformen i frysen minst 2 timmar.

Ananas-spegel

När kokos-moussen fryst tar du ut silikonformen från frysen och börjar med ananas-spegeln.

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.

2. I en kastrull blanda resterande ingredienser, värm försiktigt tills sockerkristllerna smält.

3. Rör då ner gelatinbladet, rör tills att den löst upp sig.

4. Låt svalna något, häll sedan ananas-blandningen över kokos-moussen som du fortfarande låter vara kvar i silikonformen.

5. Ställ snabbt in silikonformen i frysen igen eller ställ kall tills det går att trycka ut moussebakelse ut formen.
(Har du bakat i en springform så gör du liknande men stelningstiden kommer ta lite längre tid)

6. Ta ur moussebakelserna ur formarna, dekorera efter tycke. Jag dekorerade med ananasskivor och drink-paraplyer!

Du kanske också gillar...

Smulpaj med mango och basilika

30 min
Lätt
5
Smulpaj med mango och basilika

Mangomousse-bakelser

2 h
Svår
5
Mangomousse-bakelser

Hallon och lakritsbakelser

120 h
Medel
-
Hallon och lakritsbakelser

Paradiskakor

60 min
Lätt
-
Paradiskakor
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved