Pavlova med citrongrädde

3 h
Svår
-

En somrig marängtårta som passar lika bra till midsommar som nationaldag eller en vanlig sommarkväll! Med en gömma av citrongrädde och en krispig och seg maräng så kommer du bli populär när du bjuder på denna dessert!

Pavlova med citrongrädde

(0)

Ingredienser

Maräng

Citrongrädde

Dekor

Gör så här

Pavlova
1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, gärna i metallbunke.
2. Tillsätt lite sockret i taget och vispa till en blank och fast maräng.
3. Sikta ner florsockret lite i taget och vänd ner tills allt är ordentligt blandat.
4. Häll upp smeten i en sprits påse.
5. Spritsa i valfritt mönster beroende på hur du vill forma din tårta. Jag spritsade som en krans, där jag gjorde fem olika “skålar” som länkades samman i kanterna.
6. Grädda i 2 timmar. Stäng sen av ugnen och låt dem stå kvar i minst 1 timme till. Det går bra att göra marängen dagen innan och låta den stå kvar i ugnen.

Citrongrädde
1. Vispa grädde tillsammans med vaniljsocker och finrivet citronskal.
2. Varva den vispade grädden med lemoncurd i en spritspåse. Köper du lemoncurden så kan det vara bra att vispa den lite i en liten skål eller röra den mjuk med gaffel. Den är oftast nästan lite geléig i konsistensen. Men gör du egen så brukar den bli lite lösare. Mitt recept på lemoncurd hittar du HÄR.
3. Gör grädden just innan servering, spritsa sedan hålen med grädden. Jag vände min tårta upp och ner för att få den släta botten att spritsa och göra ett mönster på. För att inte grädden ska rinna så la jag en botten med 5 digestivekex och vände sedan tårtan försiktigt upp och ner, sen går det att skjuta digestivekexen lite om dom inte hamnade just under hålen.
4. Jag gjorde en liten sats med blåbärstryffel bara för kunna spritsa blommorna på toppen. Vill du göra något likande så är det bara att ta valfri tryffel och spritsa en liten knappstorlek i en ring och ta en liten tesked och dra in mot mitten. Jag tog grädden med lite gul karamellfärg och gjorde mitten på blomman.

Du kan såklart garnera din tårta hur du vill! Det lär bli lite grädde över så du kan spritsa toppen med grädde och dekorera med lite jordgubbar eller annat!

Du kanske också gillar...

Nutellamaränger

3 h
Lätt
5
Nutellamaränger

Kladdkaka med chokladpannacotta

1.5 h
Medel
5
Kladdkaka med chokladpannacotta

Sommarbitar

60 min
Lätt
-
Sommarbitar

Somriga strasskakor

1 h
Lätt
5
Somriga strasskakor
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2023 Amelia Bakar. All rights reserved