Nutellamaränger

3 h
Lätt
5

Stora, sega choklad- och Nutellamaränger! Jättegoda maränger med en seg insida som smakar Nutella, det bästa av två världar.

Nutellamaränger

(0)

Ingredienser

Pavlova

Smaksättning

Gör så här

Maräng
1. Värm äggvita och socker tills sockerkristallerna smält eller når ca 65°.

2. Vispa därefter upp marängen under medelhög hastighet. Höj hastigheten mot slutet då marängen börjar ta ihop.

3. Vispa tills marängen bildar fasta toppar.

4. Smält chokladen i mikro eller över ett vattenbad. Värm Nutella så att den blir rinnande. Det går enkelt att smälta genom att sätta burken i en kastrull med varmvatten.

5. Ringla lite Nutella över marängen och dra försiktigt en marmorering med hjälp av slickepott. Varva därefter nutella och chokladen så du får lite av varje. Vänd bara försiktigt i marängen, så att marängen förblir och får fina ränder av choklad.

6. Klicka ut marängerna med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper. Beroende på storlek så får du ut ca 10 stycken.

7. Grädda plåten i 100 grader ca 1,5-2h. Stäng av ugnen men låt plåten vara kvar. Öppna luckan så att den varm ångan kommer ut.

8. Server marängern när marängern svalnat helt. Njut!

Du kanske också gillar...

Citronkladdkaka med marängtäcke

1 h
Svår
-
Citronkladdkaka med marängtäcke

Pavlova med citrongrädde

3 h
Svår
-
Pavlova med citrongrädde

Citron- och lakritsbakelser

90 min
Medel
-
Citron- och lakritsbakelser

Påsk-Pavlova

90 min
Svår
-
Påsk-Pavlova
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved