Morotskaks-dammsugare

60 min
Medel
-

Morotskaka och dammsugare slås samman i denna fantastiskt festliga dammsugare! Jag blev förvånad själv över hur saftig och smarrig denna blev. Arraksaromen ger en ny smak till morotskakan som faktiskt blev jättegod! Receptet är gjort på smulor av morotskaka med en addering av kardemumma, ingefära och kanel.

Morotskaks-dammsugare

(0)

Ingredienser

Dammsugare

Granering

Gör så här

1. Rör samman det rumsvarma smöret, florsocker, vaniljsocker och kryddorna till en porös smet.

2. Mixa morotskakan till smulorna och blanda ner i bunken med färskosten. Tillsätt lite åt gången, då ser du hur mycket som behövs. Rör tills du känner att smeten känns tjock och stabil. Avsluta med arrak-arom eller annans punch essens. Gillar du och vill ha mer smak tillsätt någon skvätt extra, smaka av.

Har du en torrare kaka kan det bli att du inte behöver alla smulor, men har du en kladdigare kaka kan mer florsocker behövas.

3. Ställa in bunken i kylskåpet, ca 1h, ju längre desto bättre, det är viktigt att se så att den stelnar och inte är för mjuk.

4. Ta ut smeten från kylskåpet och rulla till långa korvar och lägg på bakplåtspapper och ställ in i kylen igen medan du börjar med marsipanen.

Garnering
1. Kavla ut marsipanen. Ett bra tips är att använda majsstärkelse när du kavlar och jobbar med marsipan.

2. Klä rullarna med marsipanen så att de täcker hela rullen. Dela i ca 5 cm långa rullar. Det brukar bli lite pussligt. Antigen klär du dom en och en eller så klär du en lång rulle och sedan skär upp i 5 cm bitar.

3. Smält chokladen(mörk eller ljus) i vattenbad och doppa båda ändarna på rullarna i chokladen.

4. Lägg rullarna på bakplåtspapper och låt dem stelna.

Klart!

Du kanske också gillar...

Dammsugare i långpanna

45 min
Lätt
-
Dammsugare i långpanna

Hallondammsugare-rulltårta

2 h
Svår
-
Hallondammsugare-rulltårta

Citrondammsugare

1.5 h
Medel
-
Citrondammsugare

Hallon- och lakrits-dammsugare

90 min
Medel
-
Hallon- och lakrits-dammsugare
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved