Maltersers-paj

1.5 h
Lätt
-

Nu börjar mina chokladrecept trilla in! Kan det bero på att sommaren börjar ta slut..? Här har ni iallafall en otroligt god och enkel paj gjord med en chokladkolatryffel och massor av Maltesers inbäddade i ett täcke av mjölkchoklad! Med andra ord har vi här MÄNGDER av choklad!

(0)

Ingredienser

Kexbotten

Chokladkolatryffelfyllning

Garnering 

Gör så här

Kexbotten

Sätt ugnen på 180 grader.

1. Mixa kexen till ett smul blanda därefter ner sockret.

2. Smält smöret och tillsätt smöret i en tunn stråle medan du blandar allt samman.

3. När kexblandningen känns saftig och formbar men ändå smulig så är den klar, det ska enkelt gå att forma och trycka ut i en pajform. (Det kan vara lite olika fett mängd i kex så det kan variera beroende på vilka kex du använder, eventuellt kan du behöva mixtra lite med mer eller mindre smör)

4. När du täckt botten och kanterna i din pajform gräddar pajbotten i ca 15-20 min i 180 grader. Botten ska svälla och få ett lite mörkare gyllene utseende.

Låt svalna och gör medan fyllningen. 

Kolatryffel

1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.

2. Koka upp grädde, kaffet, vaniljsocker och karamelliseradmjölk.

3. Häll den varma gräddblandningen över chokladen, tillsätt flingsalt och rör snabbt tills chokladen smält.

4. Rör i det rumsvarma smöret. När smöret har löst upp sig fyller du pajbotten med chokladkolatryffeln.

Garnering

1. Smält chokladen med lite rapsolja över ett vattenbad med lite rapsolja i.

2. Tryck medan ner maltersers godisarna i tryffeln. Gör lite mellanrum mellan varje godis.

3. När chokladen smält häller du den snabbt över pajens mitt. Dra och jämna ut försiktigt med lätta rörelser. Annars kommer du råka få med dig godisarna som ligger i pajen.

4. Avsluta med att skära några Maltesers i mitten och dekorera ovan på pajen!

Klar!

Spara
Dela
Skriv ut

Du kanske också gillar...

Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2022 Amelia Bakar. All rights reserved