Havrekladdkaka med kaffe

60 min
Medel
-

En rik kladdkaka som kanske passar den vuxnas smaklökar bättre! Kraftig smak av mörk choklad och kaffe men ändå en söt botten med havre! Passar både till vardags och till fest.

(0)

Ingredienser

Kladdkaka

Gör så här

Kladdkaka
1. Finhacka den vita chokladen.
2. Smält smöret.
3. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i socker och ett ägg i taget.
4. Blanda vaniljsocker, salt, mjöl, kokos och havregryn i en bunke. Rör sedan ner smör och sockerblandningen kastrullen i bunken och blanda till en jämn smet.
5. Rör till sist ner chokladen och vaniljfudgen.
6. Häll meten i en form 20×30 eller en springform och du hellre vill det. Du kan smöra och bröa formen med havregryn eller kokos, som kommer passa bra till kakan.

7. Grädda kakan mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt kakan kallna helt.

Fudgetäckte
1. Hacka chokladen grovt.
2. Koka upp grädde, socker, sirap och choklad.
3. Låt koka under omrörning ca 7-10 min. Ta av från värmen och rör ner tärnat smör och kaffepulver. Rör fudgen slät och låt svalna en aning.
4. Häll sedan chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat, tar ca 1 timme.

5. Där efter kan du skära upp i rutor!

Spara
Dela
Skriv ut

Du kanske också gillar...

Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2022 Amelia Bakar. All rights reserved