Kladdkaka
1. Finhacka den vita chokladen.
2. Smält smöret.
3. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i socker och ett ägg i taget.
4. Blanda vaniljsocker, salt, mjöl, kokos och havregryn i en bunke. Rör sedan ner smör och sockerblandningen kastrullen i bunken och blanda till en jämn smet.
5. Rör till sist ner chokladen och vaniljfudgen.
6. Häll meten i en form 20×30 eller en springform och du hellre vill det. Du kan smöra och bröa formen med havregryn eller kokos, som kommer passa bra till kakan.
7. Grädda kakan mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt kakan kallna helt.
Fudgetäckte
1. Hacka chokladen grovt.
2. Koka upp grädde, socker, sirap och choklad.
3. Låt koka under omrörning ca 7-10 min. Ta av från värmen och rör ner tärnat smör och kaffepulver. Rör fudgen slät och låt svalna en aning.
4. Häll sedan chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat, tar ca 1 timme.
5. Där efter kan du skära upp i rutor!