Hallondammsugare-rulltårta

2 h
Svår
-

En dammsugarrulltårta med hallonsmak! En fantastiskt krämig och god dammsugare-variant, dammsugarrulltårta med smak av hallon och en len vaniljsmörkräms-fyllning! Perfekt att ta vara på hallonen innan hösten kommer!

Hallondammsugare-rulltårta

(0)

Ingredienser

Dammasugare
1 ljus sockerkaka

Vaniljsmörkräm-fyllning

Granering

Gör så här

Hallondammsugare
1. Vispa upp smöret lite lätt och tillsätt färskost, florsocker, vaniljsocker.

2. Mixa sedan sockerkakan till smulorn. Rör ner hallonen i smulorna. Tillsätt därefter smörblandningen i smulorna. Tillsätt lite i taget, då ser du hur mycket som behövs, ibland behövs inte allt.

3. Mixa eller vispa tills du känner att smeten känns tjock och stabil. Avsluta med arrak-arom eller annan punch essens. Gillar du och vill ha mer smak tillsätt någon skvätt extra, dey går även att utesluta.

Har du en torrare kaka kan det bli att du inte behöver allt smör, men har du en kladdigare kaka och du inte får den att ta ihop så kan florsocker eller vetemjöl tillsättas tills du är nöjd med smeten.

4. Lägg ut ett bakplåtspapper på en stabil yta. Tryck ut eller kavla ut dammsugarsmeten så gått det går ska smeten täcka hela bakplåtspappret.

5. När du är klar med dammsugarsmeten gör du likadant med marsipanen. Har du färdig rosa marsipan är det bara att börja kavla annars måste du blanda vit marsipan med röd pastafärg.

6. Kavla marsipanen på samma sätt på ett bakplåtspapper så att den täcker hela. Du får ha tålamod här!

7. När du är klar med marsipanen ska du försiktigt lägga bakplåtspappret med marsipanen upp och ner över den platta dammsugaren. Vik över hela marsipanen så att marsipansidan hamnar mot dammsugarsidan. Sedan vänder du hela kalaset så att bakplåtspappret med dammsugaren är uppåt. Du kan avvakta med att dra bort pappret och börja med fyllningen.

Vaniljsmörkräm-fyllning
1. Vispa rumsvarmt smör och florsocker fluffigt.

2. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost och vispa till en slät frosting.

3. Dra bort pappret från dammsugaren och smeta ett ganska tunt lager med fyllningen över den utplattade dammsugarbotten. Du behöver inte heller dra fyllningen enda ut i kanterna på långsidorna, då kommer fyllningen flyta ut.

4. Nu kan du börja rulla ihop kakan. Börja med en av långkanterna och rulla mot den andra kanten. Här måste du även se till så att bakplåtspappret försiktigt lossnar medan du rullar(samma princip som när du gör vanlig rulltårta)

5. När du rullat ihop hela så kan du låta rullen ligga kvar inrullad i bakplåtspapper och även rulla in folie runt så att den blir helt täckt. Var försiktig och lägg sedan in rullen i kylskåpet så att det stelnar en aning.

6. Nu kan rullen ligga där tills att du vill servera. Dekorera den gärna med vispad grädde och färska hallon!

Du kanske också gillar...

Dammsugare i långpanna

45 min
Lätt
-
Dammsugare i långpanna

Morotskaks-dammsugare

60 min
Medel
-
Morotskaks-dammsugare

Kladdkaka med chokladpannacotta

1.5 h
Medel
5
Kladdkaka med chokladpannacotta

Hallon- Lakritsremmar

2 h
Medel
-
Hallon- Lakritsremmar
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved