Hallon och lakritsbakelser

120 h
Medel
-

Kanske den bästa av alla smakkombinationer!? Hallon och lakrits!! Här har du fantastiska hallon och laktriskbakelser, gjorda på chokladbotten, lakritsmarsipan, Turkisk peppar-kola och en söt hallongrädde!!

Hallon och lakritsbakelser

(0)

Ingredienser

Chokladkaka

SaltlakritssåsSE HÄR

Dekorering

Gör så här

Chokladkaka

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröda en springform ca 22 cm.

2. Smält smör i en kastrull, ta frqn plattan och rör ner mjölken och låt svalna.

3. Vispa ägg och socker pösigt.

4. I en ny bunke blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.

5. Vänd ner vetemjöl- och smörblandningen i ägg och socker visper. Rör tills kombinerat.

6. Baka kaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Testa med provsticka att den är genomgräddad.

7. Ta ut kakan och låt den svalna helt.

Börja medans med nästa steg.

 

Saltlakritssås

Se och följ recept HÄR.

 

Montering

1. Kavla marsipanen tunt.

2. Stansa ut cylinderfomade bitar från chokladkakan.

3. Klä kanterna med marsipan på de stansade bitarna.

4. Med sked lägg försiktigt lite kolasås på toppen av de marsipanklädda chokladkakorna.

5. Vispa grädde och florsocker till mjuka toppar men inte för löst.

6. Blanda socker och hallon i en finmaskigt sil. Pressa med gaffel så att saften från hallonen droppar ner i grädden. Rör därefter försiktigt ner saften i grädde, var försiktigt så att du inte rör grädden grynig! Tillsätt ev. Lite rosa pasta färg om du vill ha en starkare rosa färg.

7. Spritsa grädden ovan på lakrits-bakelserna.

Färdiga att serveras!

Du kanske också gillar...

Hallondammsugare-rulltårta

2 h
Svår
-
Hallondammsugare-rulltårta

Hallon- Lakritsremmar

2 h
Medel
-
Hallon- Lakritsremmar

Mangomousse-bakelser

2 h
Svår
5
Mangomousse-bakelser

Rabarber-Choux Craquelin

2 h
Svår
5
Rabarber-Choux Craquelin
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved