Hallon- Lakritsremmar

2 h
Medel
-

Någon för alla hallon-lakritsälskare där ute!! Dessa geléremmar innehåller sött, salt och syra, tre goda ting i ett! Superkul och enkelt att göra sitt eget godis, och det smakar ljuvligt....

Hallon- Lakritsremmar

(0)

Ingredienser

Geléremmar
1 dl hallonpuré (ca 200 g frysta hallon)

Garnering

Gör så här

1. Koka upp hallonen och sila sedan av så att du får 1 dl hallonpuré.

3. Olja in en silikonmatta eller bakplåtspapper av god kvalité. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

4. I en kastrull, koka upp hallonpuré, strösocker och glykossirap. Koka till 110 grader. Ta av från värmen och låt svalna lite. Rör sedan ner gelatinblad.

5. Ta fram två bunkar. I en av dem lägger du i citronsyra och hallonextrakt och i den andra salt, lakritsextrakt och svart pastafärg.

5. Häll ut de båda blandningarna i ett randigt alt. valfritt mönster på plåten och bred ut till ett tunt fyrkantigt lager med hjälp av en vinkelpalett. Låt stelna i rumstemperatur tills den går att lossa från underlaget ca 0,5 – 1h.

6. Mixa strösocker, potatismjöl, salt och citronsyra.

7. Skär eller klipp remsor ca 2 cm breda och vänd i sockerblandningen.

8. Rulla ihop i en rulle och njut!

Du kanske också gillar...

Rabarber-Choux Craquelin

2 h
Svår
5
Rabarber-Choux Craquelin

Glassbomb

2 h
Medel
-
Glassbomb

Hallon och lakritsbakelser

120 h
Medel
-
Hallon och lakritsbakelser

Rocky Road med hallon och lakrits

30 min
Lätt
-
Rocky Road med hallon och lakrits
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2022 Amelia Bakar. All rights reserved