Någon för alla hallon-lakritsälskare där ute!! Dessa geléremmar innehåller sött, salt och syra, tre goda ting i ett! Superkul och enkelt att göra sitt eget godis, och det smakar ljuvligt....
(0)
Geléremmar
Garnering
1. Koka upp hallonen och sila sedan av så att du får 1 dl hallonpuré.
3. Olja in en silikonmatta eller bakplåtspapper av god kvalité. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
4. I en kastrull, koka upp hallonpuré, strösocker och glykossirap. Koka till 110 grader. Ta av från värmen och låt svalna lite. Rör sedan ner gelatinblad.
5. Ta fram två bunkar. I en av dem lägger du i citronsyra och hallonextrakt och i den andra salt, lakritsextrakt och svart pastafärg.
5. Häll ut de båda blandningarna i ett randigt alt. valfritt mönster på plåten och bred ut till ett tunt fyrkantigt lager med hjälp av en vinkelpalett. Låt stelna i rumstemperatur tills den går att lossa från underlaget ca 0,5 – 1h.
6. Mixa strösocker, potatismjöl, salt och citronsyra.
7. Skär eller klipp remsor ca 2 cm breda och vänd i sockerblandningen.
8. Rulla ihop i en rulle och njut!