Glassbomb

2 h
Medel
-

En glassbomb till kalaset? Eller kanske något att svalka sig med när sommaren står bakom dörren? Denna alldeles underbara glassbomb tar fram barnasinnet och är helt fantastisk att ställa fram och avnjuta med nära och kära! Detta recept har jag tagit fram tillsammans med Lyckasmedmat.se. Du kan läsa mer och beställa alla möjliga produkter inom bakning på deras hemsida. Här hittar du detta recept: https://www.lyckasmedmat.se/blog/glassbomb-med-vaniljglass-och-hallonsorbet-n552

(0)

Ingredienser

Vaniljglass

Hallonsorbet

Gör så här

Vaniljglass

 1. Vi börjar med att göra vaniljglassen! Vispa grädden till mjuka toppar.
 2. Tillsätt sötad kondenserad mjölk och vispa lite till.
 3. Plasta in en stor skål ca 2l, försök plasta in så smidigt som möjligt längst kanterna. Häll upp glassmeten i den inplastade skålen, häll inte enda upp i kanterna utan spara lite glass till senare.
 4. Plasta in en liten lämplig skål som passar att trycka ner i mitten av skålen (detta för att skapa ett tomrum till senare som vi kommer fylla med hallonsorbet).
 5. Tryck försiktigt ner den inplastade lilla skål i mitten av skålen med glass. Glassmeten kommer tryckas upp mot kanterna, sluta när glassen nått upp till kanterna på den lilla skålen.
 6. Plasta in skålen och låt den stå i frysen i ca 6 timmar innan nästa moment. Spara den överblivna glassmeten i kylsåpet tills du är på sista momentet.Hallonsorbet
 7. Koka upp hallon, honung, vatten och socker. Mixa slätt och sila bort kärnor.
 8. Pressa ner saften från en citron. Låt svalna.
 9. Vispa upp äggvitan till ett vitt skum och vispa ner 1 msk socker och blanda ner i hallonen.
 10. När hallonsorben svalnat och den första baschen av vaniljglass stelnat tar du upp skålen från glassens mitt. Häll ner hallonsorben i mitten av glassen, upp till glassens kanter.
 11. Ställ tillbaka skålen i frysen.
 12. När hallonsorben stelnat ca 2h (behöver inte vara helt fryst) häller du den resterande glassen i skålen så att den bildar en slät glassbotten.
 13. Frys i 4h eller tills du känner att botten är helt frusen och stabil.Färdigställande
 14. När glassen är helt genomfrysen och det är dags för servering så vänder du upp glassbomben på en tallrik eller fat. Glassen kommer vara lite rynkigt när du tar ut den från plastfolien. Detta går att lösa genom att släpa ut försikt med lite vatten.
 15. Dekorera valfritt med tårtljus, isfacklor, kolasås, strössel eller annat fint passande!
Spara
Dela
Skriv ut

Du kanske också gillar...

Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2022 Amelia Bakar. All rights reserved