Flapjacks är helt klart min favorit-havrekaka! Supergoda havrebars som brukar finnas i massa olika goda smaker att välja på i butiker, men godast är dom ju såklart att göra själv! Här har jag gjort en havrebar med citron och vallmofrön och ett täckte av fudge. Supergoda till en somrig dag eller när som på året!
(0)
Flapjack
Fudge
Flapjack
1. Förbered en form som är ca 20×20.
2. Smält smöret, värm försiktigt.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mixa allt lite lätt, så att havregrynen går sönder lite, men inte till ett mjöl.
4. Tillsätt det smälta smöret, honungen och sirap och rör till en jämn smet. Elvisp går bra att använda.
5. Knåda sedan ihop smeten med fingrarna och tryck ut ett jämnt lager i formen, ca 1 cm hög.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 8 minuter. Låt sedan svalna.
Fudge
1. Koka upp socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka i 15-20 min eller till ca 120°.
2. Ta av kastrullen från värmen och låt smeten svalna något. Lägg ner smöret och rör om.
3. Häll fudgen över havrebotten och låt svalna helt.
4. När fugen stelnat kan du skära upp och servera dina flapjacks!