En citronkladdkaka med ett sånt där härligt knäckigt marängtäcke! Dessa varma dagar behövs något fräscht och då är denna kaka något för dig. Du slänger enkelt ihop denna kaka och jag lovar dig, den är sådär härligt kladdig som en kladdkaka ska vara.
(0)
Kakan
Chokladmaräng
Smöra och bröa en fyrkantig eller rund springform jag använde en fyrkantig springform 20×20.
1. Smält smöret
2. Vispa ägg och socker poröst
3. Sikta och vänd ner resten av de torra ingredienserna
4. Rör sist ner smöret och rivet citronskal
5. Häll smeten i springformen och grädda i 15 minuter i 175 grader
6. Ta ut kakan och låt den vila en stund medan du gör marängen
Maräng
1. Smält chokladen på låg värme och låt stå
2. Vispa äggvitorna till ett fast fluff med elvisp eller i din assistent. Vispa på hög hastighet
3. Tillsätt strösockret lite i taget under konstant vispning på hög hastighet. Vispa till en blank maräng med styva toppar.
4. Vänd försiktigt ner chokladen i marängen.
5. Innan du toppar kakan med marängen, klicka ut cirka en halv burk lemon curd över kakan, ha lite mellanrum mellan klickarna. Dra runt lemon curden med en tandpetare eller sticka.
6. Toppa sedan kakan med marängen och dra även här runt lite så att du får marängen lite blandad med kakan.
7. Gädda ytterligare ca 15-20 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska kännas hårt runt om och lite svajig i mitten.
8. Ta ut och låt svalna helt innan du lossar kanten.
Klart!