Citron-tigerkaka

1.5 h
Medel
-

En Citron-tigerkaka! En tigerkaka där jag bytte ut chokladen mot citron och vallmofrön! En god klassiker i en somrigare variant!

Citron-tigerkaka

(0)

Ingredienser

Kaka

Glasyr

Gör så här

Kaka
1. Smält smör och ta kastrullen från platta och häll i mjölken.
2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i smeten och blanda samtidigt i smör och mjölblandningen, rör försiktigt ihop till en jämn smet.
4. Dela smeten i två bunkar gärna lite mer i den ena.
5. I bunken med lite mer smet, tillsätt vallmofrön, rivet skal från en citron och pressad citronsaft. Varva smeterna i en smord, bröad form.
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Prova med sticka, stickan ska komma ut torr.

Medan du väntar på kakan kan du göra frostingen. Du kan utesluta frosting och äta kakan som den är om du vill!

Frosting
1. Vispa rumsvarmt smör och florsocker fluffigt.
2. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost och vispa till en slät frosting.
3. Dekorera frostingen över kakan när kakan har svalnat helt!

Du kanske också gillar...

Cake pops

90 min
Lätt
-
Cake pops

Kladdkaka med Cookie Dough

90 min
Lätt
5
Kladdkaka med Cookie Dough

Red Velvet Cupcakes

120 min
Medel
-
Red Velvet Cupcakes

Oreo-blondies

60 min
Lätt
-
Oreo-blondies
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved