Chokladbollssmet
1. Lägg fram smöret i tid så det hinner bli tillräckligt mjukt.
2. Vispa smör och socker en lång stund med elvisp.
3. Blanda de torra ingredienserna för sig, vispa eller rör ner i smörblandningen.
4. Tillsätt tillsist det det kalla kaffet.
5. Ställ åt sidan och börja med den ljusa smeten.
Kokosfyllning
1. Ta ut smöret i god tid så att det är rumsvarmt när du börjar jobba med det.
2. Vispa smöret helt mjukt och lent.
3. Rör ner färskosten, blanda väl.
4. Tillsätt kaffe, vaniljsocker, havregryn och kokos och rör samman.
5. Tillsist rör du ner florsocker, börja med hälften och tillsätt sedan resterande, känns smeten för lös och du vill ha den tjockare kan du tillsätta mer florsocker.
6. Ta nu fram en springform, jag använda en som var 18 cm. Det går lika bra med en störrd, men tårtan kommer inte bli lika hög.
7. Lägg bakplåtspapper i botten och smöra botten och kanterna. Strö pärlsocker i botten och cirka 3 cm upp för kanten.
8. Dela chokladsmeten i två och lägg halva I botten på springformen. Tryck med fingrarna till ett jämnt lager.
9. Lägg den ljusa smeten ovan på chokladbollsbotten och tryck ut.
10. Ta nu sista delen chokladbollssmet och tryck ut över den ljusa.
11. Ställ springformen i kylskåpet och börja med fudgetäcket.
Fudge
1. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet.
2. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret som är rumstempererat.
3. Ta ut tårtan från kylan och häll fudge över chokladbollstårtans topp och låt sedan kallna.
4. Dekorera valfritt, jag blandade i lite färskost och florsocker i överbliven fudge och spritsade över tårtan topp. Men piffa din tårta efter eget tycke.