Chocolate Loaf Cake

60 min
Medel
-

En chokladlimpa helt enkelt. En otroligt rik, djup och fyllig Chocolate Loaf Cake gjord på mörk choklad och mycket kakao. Ni vet den där känslan när man tar en tugga av något som verkligen är fyllt med smak av choklad, den hittar du i det här receptet. Ovanpå ringlade jag lite chokladglasyr och toppade med lite riven mörk choklad. En trippel chokladfest!

(0)

Ingredienser

Chokladlimpa(Två limpor)

Chokladglasyr

Gör så här

Chokladlimpa

1. Sätt ugnen på 175 grader och fodra två brödfrom.

2. Lägg den hackade chokladen och kakaopulvret i en stor skål och lägg den åt sidan.

3. Värm vattnet och mjölken i en kastrull, tillsätt snabbkaffe och rör och låt det lösa upp. När blandning börjar koka tar du kastrullen från plattan och häller den över den hackad choklad och kakaopulver. Låt va en minut eller två. Rör om försiktigt och blanda samman.

4. Vispa ner sockret och salt. Blanda därefter ner yoghurt och olja.

5. När blandningen svalnat något du tillsätta äggen en efter en och blanda efter varje. Lägg sedan i vaniljpulver. (Lägg inte till äggen när något smetet är för varm, då kan äggen kaguelerar blandningen förstörs)

6. I en separat skål, blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver och rör om.

7. Skita mjölblandningen i din andra bunke och blanda försiktigt tills du inte längre ser några torra ingredienser. Blanda inte för mycket. Dela smeten mellan de två limpformarna.

8. Baka dina i cirka 38-45 minuter. Kolla med tandpetare I mitten av kakan, kommer den ut ren är bröden färdiga.

9. Låt svalna något innan du tar ur dom ur formarna.

10. Lägg limporna på galler och låt svalna helt medan, börja medan med glasyren.

Chokladglasyr 

1. Smält smöret.

2. Häll i grädde och låt koka upp.

3. Ta från värmen. Hacka och tillsätt chokladen. Rör samman tills chokladen smält. Tillsätt florsockret och vispa till en slät glasyr. Bred glasyren på kakansrygg.

4. Låt stelna.

5. Nu är limporna klar att serveras.
Spara
Dela
Skriv ut

Du kanske också gillar...

Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2022 Amelia Bakar. All rights reserved