Har du en sockerkaka över? Passa på att göra lite Cake pops av den! Superenkelt recept som uppskattas av de flesta.
(0)
Sockerkaka i långpanna
För att göra Cake popsen
Dekoration
Sockerkaka
1. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och vaniljsocker och till sist det kokande vattnet.
3. Häll smeten i en smord och bröad springform och grädda längst ner i ugnen i 180°C i cirka 35-40 minuter eller tills kakan är torr i mitten. En provsticka ska komma ut torr. Det är bäst om kakan är så torr som möjligt – då är det enklare att smula sönder den och göra Cake pops av den!
4. Stjälp upp kakan när den svalnat helt.
5. När kakan är helt torr, smula sönder den. Jag kör alltid den i matberedare tills kakan är helt smulad.
6. Rör ner florsocker i smulet. Därefter tillsätt lite smör eller Philadelphiaost (beroende på vad du föredrar) i taget. Stanna när du känner dig nöjd i konsistensen. De ska vara lite kladdiga men ändå hanterbara så att de går att rulla till bollar.
Jag brukar tillsätta lite citronsaft och citronzest för att få lite citronsmak men det går att utesluta. Smaka av tills du är nöjd. Du kan exempelvis tillsätta lite vaniljsocker för att få mer vaniljsmak på dina Cake pops.
7. Ställ “degen” i kylskåp i ca 1h för att det ska gå lättare att rulla till bollar.
8. Rulla degen till jämnstora bollar. Ett tips är att väga alla så att dom är ungefär lika stora, ca 35g brukar jag göra mina.
9. Ställ bollarna gärna i frysen för att låta dom snabbt kallna. De blir då även enklare att doppa i chokladen. Om du fryser dem är det smart att stoppa i pinnarna innan, annars att det svårt att göra de är frysta. Har du tid, frys bollarna gärna minst en timme.
10. Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad.
11. När chokladen är smält, ta ut Cake popsen och doppa dem en efter en och snurra så att överflödig choklad rinner av. Jag färgade min choklad med chokladfärger från Colourmill men det går lika bra utan. Jag gjorde även lite mönster med chokladen och strösslade med guldpärlor innan chokladen stelnade. Ställ sedan Cake popsen på en plåt med bakplåtspapper på.
12. Låt sedan chokladen stelna, därefter att det bara att njuta av dem!